Rust voor oud en nieuw en andere stressvolle dagen

5 beste manieren om je hond rustig te houden tijdens oud en nieuw!

Rust voor oud en nieuw en andere stressvolle dagen

5 beste manieren om je hond rustig te houden tijdens oud en nieuw!

Oud en nieuw is vol gezelligheid, maar voor veel honden kan dit ook behoorlijk stressvol zijn. Gelukkig zijn er manieren om jouw hond te helpen ontspannen tijdens deze periode.

 

Onze top 5 rustgevende tips!

 

    • 1. Creëer een veilige plek: Maak een speciale ruimte waar je hond zich kan terugtrekken, zoals een hoekje in de kamer met een comfortabel bed of een afgesloten bench. Zorg ervoor dat deze plek rustig is, zonder harde geluiden of fel licht.

    • 2. Positieve associaties: Probeer positieve associaties te creëren met geluiden die je hond stress bezorgen, zoals vuurwerk. Bijvoorbeeld door speciale geluidsopnames af te spelen terwijl je hond iets lekkers krijgt of speelt met zijn favoriete speeltje. Op deze manier zal hij langzaam wennen aan de geluiden en ze associëren met iets positiefs.

    • 3. Gebruik kalmerende spray: Een populair product is de rustgevende spray van Lila loves it, die natuurlijke ingrediënten bevat zoals lavendel en kamille. Door wat van deze spray in de omgeving van je hond te verstuiven, kun je hem helpen ontspannen en stress verminderen.

    • 4. Voldoende beweging en stimulatie: Zorg ervoor dat je hond genoeg beweging krijgt en mentaal gestimuleerd wordt. Maak regelmatig lange wandelingen of speel samen in de tuin. Dit zal niet alleen de energie van je hond verminderen, maar ook zijn geest bezig houden, waardoor hij minder gefocust zal zijn op angstige prikkels.

    • 5. Blijf zelf kalm: Honden kunnen onze emoties oppikken en als ze merken dat wij gestrest of angstig zijn, kan dit hun eigen stressniveau verhogen. Probeer daarom zelf zo kalm mogelijk te blijven tijdens deze drukke periode. Als jij ontspannen bent en positieve energie uitstraalt, heeft dit ook een positief effect op je hond.

     

         bysalu - spray rustgevend hond

        Conclusie:
        Om ervoor te zorgen dat je hond rustig blijft tijdens oud en nieuw, is het belangrijk om een veilige plek te creëren, positieve associaties met geluiden te maken, kalmerende spray te gebruiken, voldoende beweging en stimulatie aan je hond te bieden, en zelf kalm te blijven. Begin op tijd met het implementeren van deze technieken, zodat je hond langzaam kan wennen aan eventuele veranderingen en angstige prikkels.